zondag 30 oktober 2011

"Stoffig" bericht uit Houston

Wat een feest al die nieuwe boeken! Het ene na het andere idee borrelt op. Neem nou "History Repeated", een geweldig boek vol met schitterende reproductie quilts. Samen met de stoffencollectie van Betsie Chutchian, die we meteen besteld hebben, kun je zo aan de slag. Ik kan niet wachten tot ze er zijn, maar moet m'n geduld bewaren, want dat wordt pas volgend jaar. Helaas, maar van het boek kunnen we binnenkort wel al genieten.

Wat vind je van deze quilt? Is het geen plaatje? De quilt is in het bezit van het Winterthur museum.  
Dit is het origineel, 
en dit de reproductie.
Super toch?! Mocht je de quilt willen reproduceren dan kan dat. We hebben alle stoffen ingekocht.
Het midden panel, te zien in een in een quilt die in het Folk Art Museum in New York hangt, hebben we straks ook los te koop. Hier een foto van het origineel 
 
Voor de wol liefhebbers heb ik leuke patronen voor een kerst of ander wolletje van Lisa Bunyan gevonden. Onder andere een geweldige Christmas stocking en een soort van ronde tafelkleedjes.
 

Bij Paula en Mary Ellen zag ik de Cotton Club, ons nieuwe Blok van de maand hangen. Echt leuk om hem in het echt te zien!
Natuurlijk ook nog even bij Windham langs om me ervan te overtuigen, dat "Josephine" goed was aangekomen. Op verzoek van hen had ik een quilt van de proefdrukken gemaakt voor de Quilt Market. Het was even paniek geweest, want ze was kwijtgeraakt bij de post!!

En ......... we kregen goed nieuws! Begin januari hebben wij de stof in de winkel!!!

Have a nice day!

Vanuit een zonnig Houston

Petra

7 opmerkingen:

Judith zei

Ziet er allemaal erg leuk uit! Geniet van je dagen in Houston.

quilting Jeannet zei

Ik zou wel heel graag een patroon van de christmasstocking willen reserveren, kan dat al ?

Gerda zei

Wat hang Josephine daar mooi te wezen!!!..;0) en wat laat je weer veel heerlijks zien....we maken vast plek in de winkel!!..;0)
Veel plezier !!..;0)

Josephine zei

ieieieieieh, a Schoolgirls Work, die wil hebbehebbe! Heb je toevallig Margo Krager gezien? En je begrijpt, ik zit hier weer geheel onterecht te glimmen....
XXXX, ook voor Nel!!!

Else zei

Oh wat laat je ons weer genieten, wat een moois komt er voorbij!! Heel veel plezier, knuffel Else

Phebe and Jane zei

Wat een schitterende quilts laat je zien. Leuk dat die stoffen straks in de winkel te koop zijn. De Josephine-stoffen zien er ook heel mooi uit.
Veel plezier nog in Houston.
Groetjes,
Marian

Guusje, zei

Wat een vreselijk mooie patronen, stoffen en quilts laat je weer zien. Kan niet wachten tot ik ze weer in het echt kan bewonderen.